IB Transport

Affärsidé

Vår affärsidé

ib-transport-affarside”IB Transport fortsätter att bygga hållbart

Det kan vara svårt att föreställa sig att vårt heltäckande transportföretag startade med enbart två budbilar som vi två körde själva. Så var det emellertid för oss två, Madde & Arnt.

När vårt familjeföretag etablerades av oss två för drygt 15 år sedan fanns en dröm och en tydlig ambition om att bygga upp en bestående verksamhet på hemmaplan – vi båda hade nämligen efter många år till sjöss bestämt oss för att gå i land och då var det också angeläget att starta någon landbaserad syssla.

Satsar på ständig utveckling
Att uppnå en så pass stor tillväxt som IB Transport präglats av under de senaste åren var nog ändå lite utöver förväntan.
– Under de senaste åren har vi vuxit väldigt mycket både volym- och omsättningsmässigt. Det kan kopplas till vår satsning för att utöka våra tjänster där vi utöver bud och express, daglig distribution och slingtrafik i regionen även kan erbjuda lagerhållning, packning och distribution av våra kunders produkter direkt mot slutkund.
Sedan tidigare har vi på IB Transport även spedition och flyggods över hela Europa – till viss del över hela världen.
– Vi satsar på ständig utveckling, att gå från en omsättning på under miljonen första året till över 60 miljoner på 15 år ger en indikation över vart vi är på väg för framtiden. Naturligtvis har vi mött många utmaningar under resans gång – inte minst när det gäller kompetensförsörjning.
Hela transportbranschen står inför samma utmaning där bristen på chaufförer blir allt mer akut, och det finns ingen quick-fix & För IB Transport handlar mycket om att ta vara på den personal man har och stärka varje individ i sin roll. Det innebär bland annat att varje anställd får vara med och påverka företagets utveckling.

Bygga hållbart från början
IB Transport har byggt hållbart redan från början genom att satsa på en god arbetsmiljö, bra villkor och så långt som möjligt även ny teknik. Personligt engagemang räcker långt – här kan IB Transport faktiskt betraktas som en banbrytande aktör i branschen.
– Vi båda drivs av nya utmaningar och vi vill gärna lösa problem. När vi startade upp verksamheten kändes det lite som att gå mot strömmen – det var ett stort steg med många risker & utmaningar, men idag ångrar vi ingenting. Vi har uppnått mycket goda resultat och vi ser en fortsatt ljus framtid tillsammans med vår sammanhållning inom företaget & såväl gamla som nya kunder.
Engagemang, omtanke och utveckling är ledord som lockar både kunder och nya anställda till IB Transport.